Despre Adeplast

AdePlast este cel mai important producător român de materiale de construcţii, cu trei platforme industriale situate în Oradea, Ploieşti şi Roman.


Marcel Bărbuț

Din 1996, AdePlast produce materiale de construcții de cea mai buna calitate. Controlată de omul de afaceri Marcel Bărbuț și cu un capital 100% românesc, AdePlast a cunoscut o dezvoltare continuă, atât în România, cât și în țari către care exportă, precum țările arabe, Germania, Moldova, Austria, Ungaria sau Ucraina.

La începutul anului 2013, compania AdePlast s-a reorganizat în trei divizii de afaceri. Afacerea se dezvoltă pe trei direcții strategice: Divizia termosistem, Divizia vopsele si  Divizia de mortare uscate.

Cele trei platforme industriale ale AdePlast produc o gamă completă de materiale de construcții: adezivi și mortare, polistiren și vopsele în trei regiuni strategice ale țări: Ploiești (Centru-Sud), Oradea (Vest), Roman (Est).

Oradea. Capacitatea de producție este de 250.000 de tone adezivi şi mortare uscate, 50.000 de tone de vopsea  şi tencuieli decorative pe an  şi 700.000 metri cubi de polistiren expandat (EPS), având inclusă și capacitatea de producție de polistiren grafitat în coobranding cu firma BASF.

Ploiești. Pe platforma industrială de la Ploieşti se află o fabrică de adezivi şi mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone, o fabrică de polistiren expandat (EPS) de 700.000 de metri cubi, o line de producţie de polistiren grafitat de 150.000 de metri cub, la care se adaugă  o fabrica de vopsea, tencuieli decorative şi lacuri şi emailuri pe bază de apă, cu capacitate de 50.000 tone pe an.

Roman. AdePlast deţine o zonă industrială care include o fabrică de adezivi şi mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone şi o linie de producţie de polistiren expandat cu o capacitate anuală de 700.000 de metri cubi. Astfel, Adeplast devine producătorul de termosistem numărul 1 din România, având toate materialele componente realizate în fabricile proprii.

În luna martie a anului 2013 AdePlast a preluat operațiunile Düfa pentru piața din România și Bulgaria, facând astfel un pas înainte pentru a deveni unul dintre principalii jucători pe piața vopselelor în România.

Coagularea sub brandul AdePlast a diverselor nişe din industria materialelor de construcţii a continuat cu preluarea licenței a producătorului german Schomburg, în România. În luna august a anului 2013 AdePlast a semnat preluarea licenţei, producţiei şi distribuţiei pe piaţa autohtonă a producătorului german.SCHOMBURG-logo

Grupul de companii Schomburg este prezent în România din 2005 cu facilităţile de producţie localizate în Ploieşti. Germanii de la Schomburg sunt cunoscuţi pentru dezvoltarea de sisteme complete de produse pentru constructii şi anume: sisteme de hidroizolaţii, sisteme epoxidice, sisteme de reparatii şi aditivi pentru betoane şi mortare. Dintre mărcile Schomburg care vor fi oferite şi de AdePlast enumerăm: AQUAFINCJ – sistem de etanşare rosturi, COMBIFLEX – sistem de etanşare pivniţe şi subsoluri, THERMOPAL – sistem renovare/asanare, CRISTALLIT – adezivi speciali pentru piatră naturală, AQUAFIN – 2K/M – adezivi speciali flexibili pentru terase şi balcoane. Toate aceste produse vor avea destinaţii speciale putând fi utilizate la construcţii, consolidări şi renovări de şcoli, grădiniţe şi creşe, spitale şi centre de recuperare, centre de welness şi spa, unităţi de alimentaţie publică, spaţii din industria alimentară, infrastructură rutieră şi feroviară.