Fotbalul cere schimbare

Cum vor Gica Hagi, Radoi si Sandoi sa schimbe sportul rege: mai multe inlocuiri in timpul meciului + modificare reversibila

Cupa Meseriasilor, cel mai nou reality show cu si despre fotbalul romanesc, se vede doar la Sport.ro, luni, de la 20:00.

A lasat o amprenta ce nu poate fi stearsa, dar nu vrea sa se opreasca aici. Gica Hagi, alaturi de alti antrenori din Romania, se gandeste la un sistem nou pe care sa-l propuna conducatorilor fotbalului. 

“Sa facem mai multe schimbari” – e tema principala a discutiei pe care Gica Hagi, Mirel Radoi, Emil Sandoi, dar si Mario Camora, fotbalistul CFR-ului, au abordat-o in ultimul episod al Cupei Meseriasilor, cel mai nou reality show cu si despre fotbal, care se vede lunea, ora 20:00, la Sport.ro

Antrenorii din Liga I spun ca o schimbare a regulilor fotbalului nu ar reprezenta neaparat o greseala, insa ar putea duce sportul rege la un nou nivel.

Hagi, Radoi sau Sandoi au propuneri diferite, insa toate legate de modificarea numarului de schimbari efectuate intimpul unui meci.

Planul Hagi

 Viitorul si Gica Hagi ar vrea 5 schimbari + cea de portar

Argumentul: “Avem loturi mari, trebuie sa-i multumim pe toti”, spune Gica Hagi.

“Sapte schimbari sunt multe, dar 5 ar fi bine. Poate si una de portar. Loturile sunt de asa natura. Avem 20 si ceva de jucatori, cum ii multumim pe toti?”, mai spune Hagi.


Varianta lui Radoi

Antrenorul Stelei ar vrea si el mai multe schimbari, insa, spre deosebire de Hagi, ar prefera ca una sa fie reversibila. Unul dintre jucatorii scosi de pe teren sa poata fi introdus in caz de necesitate.

Argumentul: “Din punctul meu de vedere, daca s-ar face 4 sau chiar 5 schimbari, dintre care una reversibila, ar fi mai usor. De multe ori ai nevoie sa schimbi un jucator, dar daca ai putea sa-l trimiti inapoi dupa ce se marcheaza un gol sau dupa ce primesti unul, cred ca ar fi de ajutor”, spune Radoi.


Sandoi e mai putin radical

Emil Sandoi, antrenorul Craiovei, n-ar modifica numarul de schimbari, dar ideea unei inlocuiri reversibile nu-i suna rau.

Argumentul: “Nu poti totusi sa termini meciul cu o echipa complet diferita fata de cea cu care ai inceput”.

“Daca ar mai putea un jucator sa fie odihnit o perioada si apoi sa fie din nou introdus…aici s-ar putea umbla. Dar 7 schimbari inseamna prea mult”, spune Sandoi.


CFR-ul vrea ca la rugby

Mario Camora, fotbalistul de banda stanga al CFR-ului, are poate cea mai radicala propunere. Italianul ar vrea un model identic cu cel de la rugby.

Argumentul: “Ar fi bine sa putem face mai multe schimbari. Daca ai 7 rezerve, atunci de ce sa nu le poti face pe toate in functie de nevoi? Cred ca ar fi mai frumos si mai dinamic“, spune el.

 

Voteaza si tu varianta care ti se pare cea mai plauzibila si care ar putea ajuta fotbalul sa devina chiar mai spectaculos decat este!

Cupa Meseriasilor, cel mai nou reality show cu si despre fotbalul romanesc, se vede doar la Sport.ro, luni, de la 20:00.