Izolarea pereților exteriori ai locuinței aduce multe beneficii, printre care crearea unui mediu plăcut la interior, fie că temperaturile de afară sunt foarte crescute sau foarte scăzute, facturi mai mici la întreținere printr-un consum redus de energie sau riscul redus de apariție al igrasiei sau al mucegaiului.

Însă, o lucrare de calitate implică o etapă complexă cu o serie de măsuri exacte. Astfel că, dacă urmează să pui în practică un astfel de proiect, este deosebit de important să te informezi corespunzător și să iei în considerare câteva aspecte esențiale. În acest articol vom face o scurtă prezentare a diferitelor tipuri de materiale pe care le poți folosi pentru izolarea pereților exteriori și câteva sugestii utile care te pot ajuta.

Cei mai importanți factori pentru o lucrare eficientă și de durată sunt materialul ales și instalarea corespunzătoare a acestuia.

În primul rând, materialul trebuie să fie adaptat suprafeței care urmează să fie izolate. Apoi, chiar dacă soluțiile mai accesibile ca preț pot fi atractive, este bine să investești într-o anvelopare termică de calitate. Numai în acest fel vei beneficia de toate avantajele unei locuințe izolate. Dacă nu ai cunoștințe în domeniu, este recomandat să apelezi la ajutorul unui specialist, care te va ajuta să faci alegerea potrivită.

În al doilea rând, ia în considerare faptul că un material de calitate nu este suficient în reușita proiectului, de o importanță la fel de mare fiind modul în care este executată lucrarea. În acest sens apelează la firme specializate în domeniu, capabile să realizeze o izolație impecabilă.

O soluție foarte comună pentru termoizolarea la exterior este polistirenul expandat. Frecvența cu care este folosit este, printre altele, o urmare a faptului că este destul de accesibil ca preț. În cazul acestuia există mai multe indicii ale calității: rezistența la compresiune, rezistența la încovoiere, rezistența la tracțiune, o conductivitate termică cât mai scăzută și o absorbție de apă cât mai mică. Aceste caracteristici vor avea valori diferite în cazul diferitelor tipuri de polistiren.

Izolarea pereților exteriori poate fi realizată și cu vată minerală bazaltică. Vata minerală bazaltică este un material natural obținut din fibre naturale de bazalt. Nu se degradează în timp, având o durabilitate crescută. Are și o rezistență crescută la foc, toate tipurile de vată minerală bazaltică fiind certificate în clasa A1. De asemenea are o conductivitate termică mai bună decât polistirenul.

Montajul plăcilor termoizolante din vată bazaltică este foarte asemănător cu montajul plăcilor de polistiren. Acestea se lipesc de fațadă cu un adeziv special, care diferă în funcție de materialul din care sunt construiți pereții exteriori.

Pentru izolația termică exterioară se pot folosi și plăcile minerale izolatoare Multipor. Acestea au o durată de viață de 50 de ani și o bună conductivitate termică. Totodată, au un sistem de prindere facil, care protejează zidăria.

 

SHARE

Cea mai bună OFERTĂ

Ai nevoie de materiale de construcții de cea mai bună calitate? Ai ajuns unde trebuie.

ADEPLAST

Cel mai important producator roman de materiale de construcţii cu patru platforme industriale, Adeplast este lider in tara, cu multiple recunoasteri in toata Europa.

Distribuitori

Distribuitori
Politica Cookie | Modifică preferințele privind COOKIE-urile
AdePlast © 2018. Toate drepturile sunt rezervate.