Platforma Industrială Roman

La Roman, AdePlast deţine o zonă industrială care include o fabrică de adezivi şi mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone şi o linie de producţie de polistiren expandat cu o capacitate anuală de 700.000 de metri cubi.

Fabrica de Adezivi și Mortare Uscate Roman

Produse AdePlastInvestiția a fost începută în anul 2010, însă amânată din cauza refuzului unei susțineri financiare și a piedicilor birocratice din partea guvernului din 2010 și a autorităților locale. Construcția a fost reluată prin eforturi proprii în anul 2012.

Împotriva tuturor dificultăţilor, noua fabrică de adezivi şi mortare uscate de la Roman a fost dată în folosință la începutul anului 2013, având o capacitate de producție de 450.000 tone/an de adezivi şi mortare uscate cu o calitate europeană de top.

Producția de adezivi și mortare uscate de la Roman susține cererea din zona de Est a României, precum și exporturile către Republica Moldova și Ucraina.

Fabrica de Polistiren Romanroman

Unitatea de la Roman este cea mai modernă facilitate de producție de polistiren din Europa și ve deservi partenerii din zona Moldovei, dar și exporturile către Republica Moldova, Ucraina și țările arabe. În fabrica de polistiren de la Roman vor lucra 49 angajați.

Unitatea de la Roman a fost finalizată și inaugurată în iunie 2013, când a fost dată în folosință o nouă fabrică de polistiren cu o investiție de 3,7 milioane de euro, pentru o capacitate de producție de 700.000 metri cubi pe an.

Astfel, Adeplast devine producătorul de termosistem numărul 1 din România, având toate materialele componente realizate în fabricile proprii.