Ce este fațada ventilată?

Pentru a putea prezenta avantajele fațadei ventilate, este important să se înțeleagă conceptul de fațadă ventilată. Aceasta este o componentă ce îmbracă locuința, indiferent că este vorba despre o casă sau un apartament, ea fiind amplasată la o distanță modică de pereții de bază ai construcției. De regulă, aceasta este construită cu ajutorul unori structuri metalice (oțel, aluminiu) astfel încât materialele folosite pentru placaj să reziste în fața factorilor externi.

Avantajele fațadei ventilate

1. Pereții exteriori au parte de o ventilație naturală. O fațadă ventilată înseamnă minimizarea apariției umezelii în interiorul peretelui, deși acesta este expus factorilor climatici externi, cu precădere precipitațiilor. Astfel, riscurile apariției condensului, a mucegaiului sau a igrasiei sunt minimizate complet. Un element constructor benefic pentru o fațadă ce permite pereților să respire este polistirenul. Dacă vă aflați în căutarea unui polistiren optim pentru o fațadă, puteți alege polistirenul EPS 80+, polistirenul expandat din gama noastră. De asemenea, o fațadă calitativă va asigura și permeabilitatea vaporilor, tot în scopul ventilației naturale a pereților exteriori.

2. Eficiența energetică a locuinței este sporită. O fațadă are rolul de a contribui la reglarea temperaturii din interiorul casei. Astfel, în timpul zilelor toride de vară, căldura va pătrunde mult mai greu prin pereții casei, în timp ce în zilele reci de iarnă, căldura din apartament nu se va pierde la fel de ușor. Un climat constant în  interiorul locuinței și controlarea sa cu ușurință contribuie la economisirea energiei investită pentru răcirea sau încălzirea casei, în funcție de caz.

3. Casa va avea un design personalizat. Fațada ventilată vă permite să o personalizați până în cel mai mic detaliu, mai ales în ceea ce privește culoarea sau textura folosită. Astfel, vă puteți concepe casa de vis și la exterior, știind că aceasta va fi și protejată. Majoritatea materialelor folosite pentru fațadele ventilate exterioare sunt calitative și ușor de întreținut, ele fiind concepute pentru a rezista condițiilor meteo nefavorabile. Dacă în design-ul dumneavoastră de exterior vreți să includeți și o vopsea calitativă pentru exterior, Aeria Nano-Tek  este o variantă de top, cu proprietăți termoizolante și cu nano particule.

4. Casa dumneavoastră va fi izolată fonic. Printre avantajele unei fațade ventilate se numără și proprietatea acesteia de a asimila sunetele exterioare, indiferent că este vorba despre zgomotul precipitațiilor sau gălăgia traficului. Acest avantaj este ideal pentru un mediu de viață liniștit și calm.

5. Montarea unei fațade ventilate este relativ rapidă. Luând în considerare faptul că se construiește pe o structură prestabilită și clasică, fațada ventilată se poate monta foarte rapid, mai ales de profesioniștii în domeniu. Deși se montează extrem de rapid în comparație cu alte activități de construcții, nu trebuie să vă temeți pentru durata de viață a materialelor, acestea vor rezista cu brio ani buni.

 

SHARE

Cea mai bună OFERTĂ

Ai nevoie de materiale de construcții de cea mai bună calitate? Ai ajuns unde trebuie.

ADEPLAST

Cel mai important producator roman de materiale de construcţii cu patru platforme industriale, Adeplast este lider in tara, cu multiple recunoasteri in toata Europa.

Distribuitori

Distribuitori
AdePlast © 2018. Toate drepturile sunt rezervate.