Suntem în mijlocul sezonului cald, iar canicula creează un disconfort destul de accentuat, mai ales în interiorul locuințelor care nu sunt dotate cu aer condiționat. Însă, dacă pereții casei tale sunt izolați corespunzător, te poți bucura de o vară răcoroasă și de o iarnă călduroasă. Vorbim de termoizolație, cea care care rolul de a restricționa transferul termic prin pereți, acoperiș, pardoseală, ferestre sau uși, pe toată durata anului, asigurându-ți în acest fel un grad ridicat de confort la interior.

Care sunt beneficiile izolării pereților casei tale?

Izolarea pereților locuinței îți aduce mai multe beneficii decât ți-ai putea imagina. O izolare termică corespunzătoare, realizată de profesioniști, cu materiale de calitate elimină până la 60% din pierderile de căldură, iar acest lucru conduce la scăderea costurilor cu încălzirea casei în sezonul rece. O izolare de calitate a pereților casei tale îți poate micșora factura chiar și cu 50%! 

Izolarea pereților casei tale îți aduce beneficii și în sezonul cald, păstrând la interior o temperatură constantă. Nu glumim când spunem că te poți ascunde de căldura excesivă din timpul verii în interiorul unei locuințe ce nu are aer condiționat. În această situație, secretul este un sistem bun de termoizolație.

Nu în ultimul rând, termoizolarea pereților casei tale scade riscul formării igrasiei și nivelul umidității din aer. 

Care sunt cele mai bune materiale pentru izolarea pereților?

Atunci când vine vorba de izolarea pereților casei tale, ai la dispoziție mai multe variante. Polistirenul este cel mai utilizat material în izolarea termică a locuințelor, iar succesul se datorează prețului mic, ușurinței și rapidității în montare. Există două tipuri de polistiren: expandat și extrudat. Polistirenul expandat este un material poros, cu o permeabilitate ridicată  la vapori, ce îți poate asigura o izolare termică eficientă. Spre deosebire de polistirenul expandat, cel extrudat are o permeabilitate redusă la vapori și o rezistență mecanică ridicată. 

Un alt material recomandat și folosit frecvent în izolarea pereților este vata minerală. Vata minerală bazaltică este un bun izolator termic, dar și fonic, motiv pentru care este recomandată în mod special la izolarea mansardelor. Fibrele de celuloză reprezintă o variantă bună pentru cei care sunt preocupați de protejarea mediului înconjurător și de reciclare pentru că acestea sunt materiale organice obținute prin reciclarea hârtiei, tratate cu o soluție antiseptică ce previne apariția mucegaiului și îți protejează locuința împotriva dăunătorilor. 

De unde este recomandat să cumperi materialele pentru izolarea locuinței?

Indiferent ce material alegi pentru izolarea pereților locuinței tale, trebuie să te asiguri că acesta este de cea mai bună calitate pentru a fi eficient și pentru a-ți satisface necesitățile. Noi îți punem la dispoziție o gamă largă de produse, iar partea bună e că poți cere direct o oferă personalizată pentru suprafața locuinței tale, iar în acest mod vei economisi și sume importante de bani cumpărând exact cantitatea de care ai nevoie.

Izolează pereții casei tale cu materiale de cea mai bună calitate și bucură-te de un mediu răcoros vara și de o iarnă cât mai călduroasă!

 

SHARE

Cea mai bună OFERTĂ

Ai nevoie de materiale de construcții de cea mai bună calitate? Ai ajuns unde trebuie.

ADEPLAST

Cel mai important producator roman de materiale de construcţii cu patru platforme industriale, Adeplast este lider in tara, cu multiple recunoasteri in toata Europa.

Distribuitori

Distribuitori
AdePlast © 2018. Toate drepturile sunt rezervate.