Știai că majoritatea pierderilor de căldură sunt localizate în zona acoperișului? Dacă nu ai izolat corespunzător acoperișul, atunci ar trebui să te aștepți la facturi mai mari cu încălzirea locuinței cu peste 35%! Majoritatea persoanelor aleg vata minerală pentru termoizolarea acoperișului, în special a mansardei. Astăzi noi ne-am hotărât să vorbim despre polistiren, unul dintre cele mai frecvente materiale folosite atunci când vine vorba de izolarea locuinței. Poți folosi la fel de bine polistirenul și în izolarea acoperișului, dar trebuie să îl alegem pe cel mai potrivit pentru a ne asigura că vom obține cele mai bune rezultate și că pierderile de căldură vor fi eliminate.

 

Ce tip de polistiren este cel mai potrivit pentru izolarea acoperișului?

Polistirenul expandat este cea mai bună opțiune, dar în același timp și cea mai ieftină. Nu este necesar un specialist pentru izolarea acoperișului deoarece acest tip de polistiren este ușor de folosit și de instalat și nu necesită scule sau echipamente speciale. Polistirenul expandat îți aduce multe beneficii, cum ar fi prețul scăzut și rezistența crescută. Acest material nu se tasează în timp, deci îți oferă aceeași protecție un timp mai îndelungat.

Dacă vrei să te bucuri de o atmosferă cât mai confortabilă la interior, ar fi bine să alegi polistirenul cu o grosime mai mare. Specialiștii atrag atenția asupra acestui lucru și susțin că grosimea polistirenului are o influență decisivă cu privire la pierderile de căldură. Dacă alegi un polistiren expandat cu o grosime mică, nu te poți aștepta să aibă cel mai mare randament și să elimine de tot pierderile de căldură. Cel mai bine este să investești de la început într-un polistiren bun și rezistent pentru a nu avea probleme mai târziu. Gândește-te la faptul că dacă economisești acum bani prin alegerea unui polistiren de o calitate îndoielnică, s-ar putea ca peste câțiva ani să fii nevoit să investești bani în lucrări de reparații cu acoperișul. Orice centimentru în plus face ca investiția ta inițială să fie rentabilă pe termen lung.

Există totuși și câteva dezavantaje în izolarea cu polistiren a acoperișului. Vorbim în primul rând de atenția cu care trebuie să îl așezi. Pentru a umple perfect golurile dintre căpriori trebuie să măsori și să tai cu precizie materialul. Orice mic gol dintre căpriori și placa de polistiren, chiar și de 1-2 milimetri, poate duce la o scădere drastică a calității izolației. Un alt dezavantaj este rezistența la foc. Chiar dacă polistirenul expandat este parțial ignifugat, el se poate aprinde în doar câteva minute, aducându-ți pagube importante. 

În ciuda acestor dezavantaje, polistirenul expandat rămâne cea mai bună opțiune și materialul cu cel mai bun raport rezistență termică/cost. Polistirenul expandat Adeplast pentru acoperiș se remarcă prin capacitatea ridicată de izolare termică și fonică, prin eficiență și prețul extrem de accesibil. Ai la dispoziție mai multe dimensiuni din care o poți alege pe cea care se potrivește locuinței tașe! În plus, îți poți calcula direct necesarul de polistiren pentru acoperișul tău în funcție de suprafață și astfel vei obține o reducere a investiției inițiale, dar și a pierderilor de materiale.

 

SHARE

Cea mai bună OFERTĂ

Ai nevoie de materiale de construcții de cea mai bună calitate? Ai ajuns unde trebuie.

ADEPLAST

Cel mai important producator roman de materiale de construcţii cu patru platforme industriale, Adeplast este lider in tara, cu multiple recunoasteri in toata Europa.

Distribuitori

Distribuitori
Politica Cookie | Modifică preferințele privind COOKIE-urile
AdePlast © 2018. Toate drepturile sunt rezervate.