Când vrei să renovezi fațada casei, unul dintre elementele cheie în acest proces este vopseaua pentru pereții exteriori. Trebuie să te asiguri că  aceasta este de calitate superioară, deoarece pereții exteriori sunt cei mai expuși, în special schimbărilor meteo. 

În funcție de tipul proiectului tău de renovare, e indicat să te informezi în prealabil cu privire la tipul de vopsea pe care îl vei folosi. Ai mare grijă când o achiziționezi, deoarece vopseaua de exterior diferă foarte mult de vopseaua de interior, având alte caracteristici tehnice, potrivite pentru pereții de exterior care, după cum subliniam și mai sus, sunt expuși interperiilor.

Vopseaua termoizolantă, soluția pentru pereții exteriori

Vopseaua termoizolantă este ideală pentru pereții exteriori. Cu acest tip de vopsea te asiguri că pereții clădirii expuși fenomenelor meteorologice sunt protejați cât de mult se poate, dacă alegi o vopsea de calitate.

Cel mai important atribut al vopselei termoizolante este capacitatea acesteia de a conserva o cantitate însemnată de energie, facilitând astfel procesul de încălzire a clădirii. De asemenea, este o metodă prin care reușești să economisești banii pe care îi plăteai pentru facturile mult prea mari. Această vopsea contribuie decisiv la izolarea termică și reflectă căldura. Deoarece vopseaua se utilizează pentru pereții la exteriori, rezistența la razele ultra-violete este o caracteristică ce nu trebuie ignorată. Cu o vopsea de cea mai bună calitate te asiguri că exteriorul clădirii nu va fi afectat nici de schimbările meteorologice, nici de razele UV care estompează nuanțele.

Gradul mare de acoperire al vopselei pentru exterior este o altă caracteristică deosebit de importantă de care trebuie ținut cont atunci când trebuie să alegi produsul potrivit. Cu cât alegi un produs mai de calitate, cu atât vopseaua va dura o perioadă mai lungă de timp și va proteja pereții exteriori.

De ce trebuie să ții cont atunci când alegi vopseaua pentru pereții exteriori

În afară de factorii importanți pe care i-am explicat mai sus, este vital să lucrezi cu profesioniști în domeniu și cu produse de cea mai bună calitate. De asemenea, atunci când alegi vopseaua trebuie să iei în calcul caracteristicile tehnice ale acesteia:

• rezistenţă la transferul de caldură

• reflexia radiației termice

• absorbţia redusă a apei

Îți recomandăm alegerea unei vopsele care conservă energia termică, are proprietăţi termoizolante (blochează transferul termic), are rezistenţă ridicată la frecare umedă, elimină formarea condensului si combate dezvoltarea sporilor de mucegai, are opacitate excelentă, reflectă radiaţia termică – reflectă >90% din caldura radiaţiilor solare, acționează ca o barieră împotriva  umidităţii, are permeabilitate foarte bună la vapori și rezistenţa la radiaţii UV și intemperii.

Pereții exteriori sunt extrem de importanți pentru o clădire. Aceștia nu numai că trebuie să arate bine, ci trebuie să fie și rezistenți pentru a contribui la un confort sporit.

 

 

SHARE

Cea mai bună OFERTĂ

Ai nevoie de materiale de construcții de cea mai bună calitate? Ai ajuns unde trebuie.

ADEPLAST

Cel mai important producator roman de materiale de construcţii cu patru platforme industriale, Adeplast este lider in tara, cu multiple recunoasteri in toata Europa.

Distribuitori

Distribuitori
AdePlast © 2018. Toate drepturile sunt rezervate.