Lucrările de renovare necesită timp și efort, însă, pentru o schimbare rapidă, poți opta pentru o nouă culoare a pereților casei tale . Alegerea vopselei trebuie să se facă într-un mod responsabil, mai ales dacă vrei să te bucuri de noul aspect al pereților tăi timp îndelungat.

Criterii de alegere a vopselei

Alegerea unei vopsele doar în funcție de preț sau culoare, este principalul motiv pentru renovările dese ale pereților. Pentru a te asigura că optezi pentru o vopsea de o calitate ridicată, trebuie să ai în vedere mult mai multe criterii, cum ar fi:

Rezistența la umezeală

Există tipuri de vopsea care se recomandă pentru spațiile în care umiditatea este ridicată, cum ar fi baia sau bucătăria și vopsele care nu tolerează umiditatea, acestea fiind indicate în cazul livingului sau a dormitorului. Rezistența la umezeală depinde de compoziția amestecului și dacă acesta este sau nu solubil în apă (dacă amestecul este solubil în apă, înseamnă că a fost proiectat pentru camere cu un grad ridicat de umiditate).

Permeabilitatea la vapori

Pentru ca peretele “să respire”, se recomandă folosirea unor vopsele cu o permeabilitate crescută la vapori. Aceste tipuri de vopsele te ajută și să eviți probleme precum apariția mucegaiului și a igrasiei.

Proprietăți

Există pe piață o gamă variată de vopsele cu diverse proprietăți, care asigură o protecție mai mare pereților tăi, în funcție de nevoile casei tale. De exemplu, vopseaua antimucegai împiedică formarea sporilor de mucegai, fiind ideală în spațiile în care ai probleme de acest fel, vopseaua antibacteriană ajută la păstrarea unui mediu curat și sănătos, putând fi folosită mai ales în camera copiilor, vopseaua cu protecție împotriva murdăriei, vopsea cu putere mare de acoperire și multe altele. Important este să îți cunoști propriile nevoi, dar și ale pereților tăi, și să alegi astfel cea mai bună vopsea.

Particularități

În funcție de compoziția lor, vopselele pot avea anumite particularități. Există vopsea cu ioni de argint, recomandată în mod special pentru mediile sterile, acolo unde nu trebuie să pătrundă bacterii, cum ar fi spitale sau clinici, vopsea cu latex, cu o rezistență ridicată la spălări repetate, vopsea cu teflon, cu protecție împotriva petelor și a zgârieturilor, vopsea cu protecție la frecare sau îngălbenire, etc.

Care este cea mai bună vopsea pentru pereții tăi?

Este important să alegi întotdeauna o vopsea de o calitate superioară pentru a te asigura că rezultatul final este unul pe placul tău. Urmărește cu atenție eticheta cutiilor de vopsea sau detaliile oferite de producător, analizează particularitățile sale și alege-o pe cea mai bună. Dacă vrei ca lucrările de renovare să se realizeze într-un timp cât mai scurt, poți alege o vopsea care se usucă complet într-un interval de 24 de ore sau una cu uscare super rapidă, care permite aplicarea celui de-al doilea strat de vopsea după 3-6 ore de la aplicarea primului stat.

Cel mai bun sfat pe care ți-l putem da atunci când vine vorba de alegerea vopselei potrivite pentru pereții tăi este să nu te oprești doar la preț, ci să iei în calcul toate caracteristicile vopselei și să le așezi în balanță cu prețul. 

SHARE

Cea mai bună OFERTĂ

Ai nevoie de materiale de construcții de cea mai bună calitate? Ai ajuns unde trebuie.

ADEPLAST

Cel mai important producator roman de materiale de construcţii cu patru platforme industriale, Adeplast este lider in tara, cu multiple recunoasteri in toata Europa.

Distribuitori

Distribuitori
AdePlast © 2018. Toate drepturile sunt rezervate.