Comunicat de presă
11 iulie 2013.

AdePlast anunță o creștere 31% a cifrei de afaceri în primele șase luni ale anului, cu valoare a EBITDA majorată cu același procent. Evoluția se datorează în principal creșterii capacităților de producție și flexibilizării producției. Toate acestea împreună cu poziționarea geografică a platformelor și scăderea considerabilă costului de transport au făcut ca în prima jumătate a anului AdePlast să atingă aproximativ 100.000.000 lei.

“Odată cu noile capacități de producție am reușit o prezență mai promptă în piață alături de reselerii noștri și de companiile de construcții. Acest lucru se vede în cifra de afaceri, dat fiind că degeaba ai un produs la cele mai înalte standarde de calitate dacă nu este reprezentat corect în piață și nici nu-l folosește nimeni. Acum putem oferi partenerilor AdePlast calitate la un nivel de flexibilitate a distribuției greu de atins chiar și de către companii cu zeci de ani de experiență mai multă decât noi. Practic, o parte importantă a creșterii vânzărilor se datorează unei bune relații cu partenerii și resellerii AdePlast”, declară Marcel Bărbuț, CEO AdePlast.

“Creșterea este una mulțumitoare pentru AdePlast în condițiile in care unele semnale din economie nu sunt foarte încurajatoare. Dacă ne referim strict la domeniul construcțiilor, piața înregistrează blocaje cauzate de datoriile de anul trecut încă neachitate de către stat firmelor care au executat lucrări publice. Odată ce primăriile își vor achita datoriile, cu siguranţă vor începe lucrări noi care vor revigora piața. Pe de altă parte, noi am înregistrat o creștere pe sectorul privat, iar piața home-use a început să se dezmorțească. Acesta evoluţie nu este însă suficientă  pentru a asigura creșteri consistente în industria noastră. Această creștere precum și evoluția generală a business-ului ne motivează să continuăm procesul investițional, astfel că la sfârșitul acestei luni vom pune în funcțiune o nouă fabrică de vopsea la Ploiești, așa cum am stabilit încă de la începutul anului ”, declară Marcel Bărbuț.


AdePlast este cel mai important producător român materiale de construcţii cu trei platforme industriale situate în Oradea, Ploieşti şi Roman.
Oradea. Capacitatea de producție este de 250.000 de tone adezivi şi mortare uscate, 20.000 de tone de vopsea  şi tencuieli decorative pe un schimb şi 700.000 metri cubi de polistiren expandat (EPS), având inclusă și capacitatea de producție de polistiren grafitat în coobranding cu firma BASF.
Ploiești. Pe platforma industrială de la Ploieşti se află o fabrică de adezivi şi mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone, o fabrică de polistiren expandat (EPS) de 700.000 de metri cubi, o line de producţie de polistiren grafitat de 150.000 de metri cubi, iar din această lună intră în producţie fabrica de vopsea, tencuieli decorative şi lacuri şi emailuri pe bază de apă.
Roman. AdePlast deţine o zonă industrială care include o fabrică de adezivi şi mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone şi în amenajare  o linie de producţie de polistiren expandat cu o capacitate anuală de 700.000 de metri cubi. Astfel, Adeplast devine producătorul de termosistem numărul 1 din România, având toate materialele componente realizate în fabricile proprii.

SHARE

Cea mai bună OFERTĂ

Ai nevoie de materiale de construcții de cea mai bună calitate? Ai ajuns unde trebuie.

ADEPLAST

Cel mai important producator roman de materiale de construcţii cu patru platforme industriale, Adeplast este lider in tara, cu multiple recunoasteri in toata Europa.

Distribuitori

Distribuitori
Politica Cookie | Modifică preferințele privind COOKIE-urile
AdePlast © 2018. Toate drepturile sunt rezervate.