Alegerea polistirenului potrivit pentru izolațiile interioare este extrem de importantă pentru determinarea calității lucrării efectuate. O locuință izolată beneficiază de multe avantaje, atât în anotimpurile extrem de calde, cât și în cele foarte friguroase. A izola cu polistiren pe interior este o alternativă perfectă pentru izolația externă și aduce câteva avantaje. În continuare veți afla avantajele izolației interioare, ce tipuri de polistiren puteți alege și cum faceți această alegere.

Izolația interioară cu polistiren – avantaje

Dacă izolația este efectuată în mod corect și cu produse de calitate, aceasta ar trebui să ofere locatarilor o serie de avantaje :

- Economisirea energiei și îmbunătățirea calității vieții – dacă locuința este bine izolată, temperatura din interior este constantă și mult mai ușor de controlat, însemnând că pierderea căldurii pe timpul iernii este diminuată, iar vara, căldura va pătrunde mai greu în locuință. Astfel, costurile facturilor vor fi mult mai scăzute și confortul locatarilor va fi crescut, ei având posibilitatea de a controla mai bine climatul în care stau.

- Protejarea pereților și a sănătății– o izolație corectă a pereților diminuează șansele de a apărea infiltrații de apă sau mucegai. Prin urmare, sănătatea locatarilor va fi și ea protejată de eventualele neplăceri cauzate de igrasie.

Folosirea polistirenului pentru izolația interioară

De cele mai multe ori, polistirenul este ales pentru izolația exterioară. Totuși, dacă se alege un polistiren de calitate sau un sistem de izolație cum este Termosistemul ETA 004 din gama noastră de termosisteme cu polistiren, iar lucrarea este realizată de niște profesioniști, puteți opta pentru polistiren și în izolația interioară. Deși costurile ar putea să fie mai ridicate, dacă apelați la specialiști, scădeți considerabil riscurile ca polistirenul să nu fie montat corespunzător și vă puteți confrunta cu neplăceri în viitor.

Polistirenul expandat la interior

Polistirenul expandat poate fi definit ca un material poros, care are o capacitate mare de absorbție a șocurilor, are o conductivitate termică mică, ceea ce va contribui la păstrarea căldurii în interior pe timpul iernii și are compresiune mare. Datorită faptului că majoritatea polistirenului expandat are o grosime mai mare, multe persoane tind să nu îl folosească la interior. Totuși, dacă spațiul vă permite, este o variantă excelentă. Există mai multe tipuri de polistiren expandat, fiecare cu anumite caracteristici specifice. Alegerea celui mai bun tip de polistiren expandat pentru locuința dumneavoastră ar trebui făcută cu ajuotrul unui specialist. Dacă vă doriți să izolați și exteriorul locuinței, polistirenul expandat EPS 80+  poate fi o variantă foarte calitativă, perfectă pentru locuința dumneavoastră.

Polistirenul extrudat la interior

Polistirenul extrudat a fost special conceput pentru izolațiile interioare, acesta fiind ceva mai compact, mai subțire și mai dens, dar cu beneficii izolatoare la fel de bune ca celălalt tip de polistiren. Acest polistiren dispune de o structură cu „pori închiși”, ceea ce necesită mai multă atenție în procesul de lipire al acestuia pe perete. 

 

SHARE

Cea mai bună OFERTĂ

Ai nevoie de materiale de construcții de cea mai bună calitate? Ai ajuns unde trebuie.

ADEPLAST

Cel mai important producator roman de materiale de construcţii cu patru platforme industriale, Adeplast este lider in tara, cu multiple recunoasteri in toata Europa.

Distribuitori

Distribuitori
Politica Cookie | Modifică preferințele privind COOKIE-urile
AdePlast © 2018. Toate drepturile sunt rezervate.