Dacă te gândești să reîmprospătezi o încăpere și vrei să zugrăvești din nou pereții, atunci probabil deja te întrebi ce fel de vopsea ar trebui să folosești. Vopseaua lavabilă este una dintre cele mai folosite atunci când vine vorba de zugrăvirea pereților din două motive: este extrem de rezistentă la spălare și curățare și are un timp de uscare scăzut. Există vopsea lavabilă care poate fi ștearsă chiar și de peste 200 de ori înainte de a apărea primele semne de uzură, iar timpul de uscare este de cele mai multe ori de aproximativ 24 de ore.

Vopseaua lavabilă este de mai multe tipuri. Dacă vrei să zugrăvești pereții exteriori, atunci ai nevoie de o vopsea specială pentru exterior, ultra-rezistentă la factorii de mediu. Dacă vrei să zugrăvești la interior, poți alege o vopsea lavabilă de interior normală sau cu anumite proprietăți: antimucegai, antibacteriană, cu putere mare de acoperire, etc. Un alt lucru la care ar mai trebui să fii atent este compoziția vopselei și la avantajele pe care ți le poate aduce. Spre exemplu, există vopseaua cu latex, care se remarcă printr-o rezistență crescută la spălări repetate sau vopsea cu teflon rezistentă la pete și zgârieturi.

După cum poți observa, nu este atât de simplu să cumperi o vopsea lavabilă și dacă vrei să te bucuri de niște pereți care arată bine mult timp, ar fi bine să alegi vopseaua lavabilă potrivită pentru încăperea pe care vrei să o renovezi.

Teoretic, cea mai bună vopsea lavabilă trebuie să aibă un grad de rezistență la pete înalt, un grad mare de lavabilitate, o putere mare de acoperire, rezistență la mucegai și o protecție antibacteriană ridicată. În practică însă, tindem să nu urmărim cu atât de mare atenție toate criteriile de mai sus și punem pe primul loc prețul. Dacă vrei o vopsea lavabilă cu un raport calitate-preț excelent și care bifează toate calitățile de mai sus, noi îți recomandăm Aeria Gold din gama noastră!

Vopseaua superlavabilă Aeria Gold  se încadrează în clasa 1 de lavabilitate, pereții putând fi curățați cu orice fel de detergenți fără să apară urme de uzură, are o putere de acoperire extrem de mare, fiind necesar un singur strat de vopsea pentru a obține un perete cu aspect mat și cu o textură mătăsoasă la atingere, are o protecție sporită împotriva bacteriilor, o permeabilitate crescută la vapori, împiedicând astfel apariția mucegaiului. Tot în gama noastră de vopsele găsești și vopsea lavabilă specială pentru baie și bucătărie, vopsea superlavabilă cu efect antibacterian, vopsea lavabilă silicată pentru interior, vopsea lavabilă cu acoperire într-un singur strat, etc. Pentru a alege cea mai bună vopsea pentru încăperea ta, trebuie să știi foarte bine ce îți dorești.

Reține faptul că prețul nu este întotdeauna un indicator al calității. Tocmai de aceea, în momentul în care vrei să cumperi o vopsea lavabilă, ar fi bine prima dată să compari caracteristicile și avantajele fiecărei opțiuni și eventual, la final, să iei decizia pe baza prețului. 

 

SHARE

Cea mai bună OFERTĂ

Ai nevoie de materiale de construcții de cea mai bună calitate? Ai ajuns unde trebuie.

ADEPLAST

Cel mai important producator roman de materiale de construcţii cu patru platforme industriale, Adeplast este lider in tara, cu multiple recunoasteri in toata Europa.

Distribuitori

Distribuitori
AdePlast © 2018. Toate drepturile sunt rezervate.