O casă nouă implică multă atenție la detalii. Pentru a fi sigur că tu și familia ta veți avea parte în noua locuință de confort, informează-te cu privire la finisarea casei, etapă cu etapă.

Pe ultima sută de metri, după nenumărate investiții majore făcute, s-ar putea ca nerăbdarea să atingă cote maxime. În această ordine de idei, intervine posibilitatea de a pierde din vedere detalii importante, în special legate de finisarea casei. Ar fi păcat ca un mic detaliu, realizat incorect sau omis, să afecteze pe viitor confortul și economiile familiei tale. Fii prevăzător și verifică dacă totul decurge ca la carte. Te ajutăm și noi, analizând aspectul legat de finisarea casei.

Care sunt principalele etape asociate cu finisarea casei?

Specialiștii în domeniu, dar și cei care au trecut prin experiența mutării în casă nouă, vor recunoaște următoarele 3 aspecte ca fiind demne de luat în calcul, ori de câte ori se invocă subiectul ‘finisarea casei – etapă cu etapă’.  Iată care sunt acestea:

• Turnarea șapelor

• Finisarea pereților

• Finisajul pardoselii

Turnarea șapelor

Șapa este un element constructiv, compus, de obicei, din mortar. Ea oferă, la final, un suport ideal pentru tipurile de placări ce urmează să fie montate. În cazul locuințelor, vorbim de gresie, parchet sau linoleum. Rolul șapei este acela de a egaliza suprafața de structură a unei construcții, pentru a evita o pardoseală neuniformă și inestetică. În plus, necesitatea turnării unei șape rezidă din punctele slabe ale betonului peste care, de cele mai multe ori, este pusă. Betonul nu rezistă la umiditate și nici nu constituie o barieră termică sau fonică bună. În plus, de-a lungul timpului, poate suferi modificări de structură, contractându-se sau dilatându-se, în funcție de mediu (uscat/umed).

Pentru o aplicare ușoară și un trafic posibil la doar 2 ore de la aplicare, poți alege o șapă autonivelantă rapidă (SAR) din gama noastră. Dezaerarea și nivelarea se realizează în decurs de 15 – 20 de minute de la aplicare.

Finisarea pereților

Finisarea pereților este o etapă importantă, care implică utilizarea unui glet. Deși unii tind să neglijeze aceast aspect, ar trebui să știe că gletuirea aduce locatarilor doar avantaje.

Gletul este o tencuială subțire. Menirea sa este de a nivela suprafața tavanului și a pereților, pregătindu-i pentru zugrăvire. Pentru a te bucura de o casă cu pereți și tavan drept, alege un glet calitativ, precum GM-20 Gletul Meseriașului din gama noastră de gleturi pentru încărcare și finisare. Iar ca să te asiguri că nu vei cumpăra prea mult, apelează la calculatorul de pe website  care simulează cantitățile de care ai nevoie, în funcție de parametrii introduși online.

După cum afirmă specialiștii, un alt truc este să aplici tinci înainte de gletuire. Faptul în sine te va ajuta, la rându-i, să economisești, deoarece pereții tinciuiți, “înghit” mai puțin glet.

Finisajul pardoselii

Finisajul pardoselii implică o serie de soluții care vizează atât aspectul estetic, precum și cel utilitar, protejând podeaua de diverși factori nocivi și sporindu-i rezistența, deci longevitatea. Principalele soluții de finisaj, pentru cel mai popular tip de pardoseală, parchetul, includ: chitul, baițul și lacul:

• Chitul face să dispară spațiile de îmbinare dintre plăci sau lamele.

• Baițul elimină diferențele de porozitate care pot apărea pe suprafața pardoselii.

• Lacul protejează lemnul de uzură, umezeală și/sau insecte. Ca înlocuitori pot servi uleiul sau ceara. 

 

SHARE

Cea mai bună OFERTĂ

Ai nevoie de materiale de construcții de cea mai bună calitate? Ai ajuns unde trebuie.

ADEPLAST

Cel mai important producator roman de materiale de construcţii cu patru platforme industriale, Adeplast este lider in tara, cu multiple recunoasteri in toata Europa.

Distribuitori

Distribuitori
Politica Cookie | Modifică preferințele privind COOKIE-urile
AdePlast © 2018. Toate drepturile sunt rezervate.