O bună hidroizolație a beciului este esențială. În caz contrar, urmările nu vor mai putea fi înlăturate în totalitate niciodată. Acest articol îți prezintă 5 lucruri pe care trebuie să le știi despre hidroizolația beciului.

Specialiștii afirmă că hidroizolația beciului reprezintă o sarcină obligatorie. Efectele lipsei hidroizolației pot fi: infiltrațiile de apă, apariția mucegaiului și igrasiei, ca efect al creșterii nivelului de umezeală și, nu în ultimul rând, afectarea structurii de rezistență a casei. Pentru a evita o izolare necorespunzătoare, care-ți va afecta sănătatea și-ți va pune în pericol atât confortul, cât și economiile, informează-te despre hidroizolația beciului – 5 lucruri pe care să le ai în vedere pentru o izolația ca la carte.

Atrage atenția la teren și la modul de amplasare a fundației

Beciurile nu pot fi construite peste tot. Apa, fie că provine din pânza freatică sau de la conductele din apropiere, poate prezenta un real pericol. Iată de ce este important să ții cont de terenul pe care este amplasată fundația și de modul de modul în care este amplasată încă din faza de construcție. În caz de necesitate, situațiile neplăcute pot fi evitate prin două moduri:

-un sistem de drenaj eficient

-utilizarea unor sisteme de ventilație a beciurilor și/sau a unui dezumidificator.

Nu neglija turnarea betonului

O turnare greșită a betonului poate compromite rezistența întregii structuri a beciului și poate înlătura posibilitatea de a-l hidroizola eficient. Iată de ce, pentru hidroizolația beciului, este extrem de important să se urmărească, înainte de toate, turnarea corectă a betonului, respectându-se toate normele în vigoare, de la rețetă până la procedura utilizată.

Impermeabilizează betonul chiar din faza turnării sale

În majoritatea cazurilor, beciurile sunt realizate din beton armat. Experții recomandă, în asemenea situații, impermeabilizarea betonului. Realizată corect, operațiunea va reduce semnificativ principalele neajunsuri caracteristice betonului. Putem include aici rezistența mică la umiditate și posibilitatea modificării structurale. Odată cu variațiile de temperatură, betonul se poate dilata în mediile umede sau, dimpotrivă, contracta, în mediile uscate. O potențială soluție de impregnare și impermeabilizare este Renowa Grund.  Are o aderență bună și se aplică ușor, prin pulverizare, în sistemul de tencuială.

Nu uita de etanșarea golurilor sau a discontinuităților

Etanșarea golurilor sau a discontinuităților este obligatorie, indiferent de materialele pe care le utilizezi. Cablurile, străpungerile de țevi, cupoanele sau sârmele folosite la cofrare, toate ar putea străpunge bariera de beton impermeabil, afectând funcționalitatea beciului și buna sa hidroizolație.

Alege eficient materialele hidroizolatoare

De cele mai multe ori, materialele hidroizolante recomandate sunt diferite tipuri de membrane bituminoase. O sugestie în acest sens este Supertorch Membrană Hidroizolantă, disponibilă în ofertele noastre. Realizată din bitum distilat și polimeri plastomeri (APP) cu armare din poliester compozit, aceasta asigură rezistență mecanică și oferă stabilitate. 

 

SHARE

Cea mai bună OFERTĂ

Ai nevoie de materiale de construcții de cea mai bună calitate? Ai ajuns unde trebuie.

ADEPLAST

Cel mai important producator roman de materiale de construcţii cu patru platforme industriale, Adeplast este lider in tara, cu multiple recunoasteri in toata Europa.

Distribuitori

Distribuitori
Politica Cookie | Modifică preferințele privind COOKIE-urile
AdePlast © 2018. Toate drepturile sunt rezervate.