În ce situații este recomandat să folosești membrana bituminoasă?

 

Membranele bituminoase reprezintă o metodă clasică de impermeabilizare a clădirilor și principala soluție pentru evitarea infiltrațiilor de apă la nivelul acoperișului, dar acestea nu sunt singurele spații în care membrana bituminoasă poate fi folosită. Membranele bituminoase se remarcă printr-o impermeabilizare excelentă, perfectă, fiind realizate din bitum modificat cu elastomeri și plastomeri, armătură din fibră de sticlă sau polyester și având diverse finisaje precum ardezia minerală, nisip, TNT sau folie de aluminiu.

În funcție de materialele care sunt folosite în amestecul bituminos și de armătura utilizată, proprietățile membranei bituminoase se pot schimba. Unele se remarcă printr-o rezistență mecanică mare și elastricitate, în timp ce altele ies în evidență prin flexibilitatea la rece sau durabilitate. Principalele avantaje ale membranei bituminoase sunt:

·         Inexistența timpului de întărire, efectele sale (impermeabilitatea la apă și ploaie) fiind imediate

·         Este un material inovativ, cu o aplicare ușoară și rapidă

·         Este rezistentă la factorii de mediu și este durabilă în timp

·         Are o flexibilitate mare, nu este casantă în anotimpul rece, la temperaturi scăzute

·         Are o stabilitate dimensională bună pe acoperiș înclinat sau terasă, neexistând riscul unei deplasări

·         Te ajută să scapi de mucegai, igrasie și alte degradări ale locuinței

 

În ce situații este recomandată membrana bituminoasă?

Acest tip de hidroizolație se folosește în mod special la prevenirea infiltrațiilor de apă în cadrul anumitor elemente de construcții, cum ar fi: acoperișuri, terase, fundații, subsoluri sau tuneluri. Aceasta este recomandată și în cazul refacerii hidroizolațiilor la terasele clădirilor mai vechi sau la teresele noi, indiferent dacă sunt sau nu circulabile.

Fie că folosești membrana bituminoasă pentru locuința ta sau pentru o clădire industrială, trebuie să ai în vedere faptul că există mai multe tipuri de material și trebuie să îl alegi pe cel potrivit nevoilor tale. Există membrane bituminoase cu armătură din fibră de sticlă, recomandate pentru lucrările de hidroizolații în sistem dublu sau multistrat, sau membrane bituminoase cu armătură din poliester, recomandate pentru lucrările monostrat, pentru acoperișuri plane sau curbe, pentru hale metalice sau fundații.

În funcție de aditivii care se adaugă în bitum, poți alege între membranele bituminoase aditivate cu polimeri pastomeri (APP) recomandate în special pentru acoperișuri plane sau curbe realizate pe structură de beton sau membranele bituminoase aditivate cu polimeri elastomeri (SBS), recomandate pentru acoperișuri plane sau curbe pe structură metalică, pentru lucrări hidrotehnice sau parcări subterane. Este extrem de important să faci diferența între aceste tipuri de membrane bituminoase și să optezi pentru cea care se potrivește cel mai bine pentru lucrarea ta, atât din punct de vedere al proprietăților pe care le are, cât și din punct de vedere al raportului calitate-preț, dacă vrei să îți aducă beneficiile dorite.

La Adeplast poți opta pentru o membrană hidroizolantă pre-fabricată APP cu armătură de poliester nețesut care are caracteristici mecanice bune și o stabilitate dimensională excelentă sau pentru Supertorch, o membrană prefabricată realizată din bitum distilat și polimeri plastomeri cu armare din poliester compozit. Alege ce e mai bun pentru tine!

SHARE

Cea mai bună OFERTĂ

Ai nevoie de materiale de construcții de cea mai bună calitate? Ai ajuns unde trebuie.

AdePlast © 2018. Toate drepturile sunt rezervate.