Pierderile de căldură sunt o problemă majoră în anotimpul rece pentru foarte multe locuințe. Aceste pierderi de căldură nu aduc niciun beneficiu, fie că vorbim de costuri sau confort. Toate aceste probleme pot fi rezolvate cu ajutorul unei izolații bine făcute, atât la nivelul pereților locuinței, cât mai ales la nivelul acoperișului. Articolul de față explică de ce izolarea acoperișului contribuie la scăparea pierderilor de căldură și vă prezintă ce opțiuni aveți în ceea ce privește izolarea acestuia.

De ce izolarea acoperișului te scapă de pierderile de căldură?

În majoritatea cazurilor, dimensiunea acoperișului este egală cu cea a casei în metri pătrați, ceea ce înseamnă că ocupă o porțiune destul de mare. Dacă această porțiune nu este eficient izolată, puteți pierde până la 30 de procente din căldura totală din casă, după cum arată studiile. De asemenea, aerul cald va migra intotdeauna către partea superioară a locuinței, un alt motiv pentru care izolația acoperișului vă va scăpa de pierderile de căldură. Pe lângă beneficiile economice pe care le va aduce această procedură, acoperișul izolat este esențial și în protejarea casei și a obiectelor din casă. O izolație nu permite nici accesul umidității, acesta favorizând apariția mucegaiului. Indiferent de cât de bine este izolată încăperea, alegerea unei vopsele termoizolante precum Aeria Nano-Tek din gama noastră va reprezenta pasul final în obținerea unei bune izolații.

Materialele ce fac izolarea acoperișului să te scape de pierderile de căldură

Polistirenul expandat – polistirenul este una dintre cele mai comune alegeri atunci când vine vorba despre izolații, iar acest lucru se întâmplă deoarece raportul eficiență/costuri este unul ridicat. Gradul de conservare al căldurii pe care îl poate oferi polistirenul este unul destul de ridicat – atunci când temperaturile sunt aproape de limita de 0 grade Celsius, cu o izolație eficientă a acoperișului și a restului casei, temperatura din interior poate rămâne destul de aproape de 20 de grade Celsius. Pentru o izolație eficientă cu polistiren aveți nevoie în primul rând de un polistiren expandat calitativ și de o echipă de specialiști pentru montajul său. Puteți încerca polistirenul expandat din gama noastră de polistiren pentru acoperiș pentru rezultate optime. Dacă vă doriți o izolare eficientă a acoperișului, dar care să fie prietenoasă și cu bugetul dumneavoastră, atunci ar trebui să acordați o șansă acestui material.

Vata minerală – Vata minerală poate fi de două feluri, anume de sticlă sau bazaltică. Deși este la fel de eficientă ca polistirenul, aceasta presupune niște costuri mai ridicate. Pe lângă o izolare termică temeinică, vata minerală contribuie și la izolarea fonică a locuinței. În plus, ea are proprietăți excelente împotriva incendiilor întrucât nu arde și nici nu contribuie la susținerea focului.

 

SHARE

Cea mai bună OFERTĂ

Ai nevoie de materiale de construcții de cea mai bună calitate? Ai ajuns unde trebuie.

ADEPLAST

Cel mai important producator roman de materiale de construcţii cu patru platforme industriale, Adeplast este lider in tara, cu multiple recunoasteri in toata Europa.

Distribuitori

Distribuitori
AdePlast © 2018. Toate drepturile sunt rezervate.