Izolarea locuinței, fie că vorbim de cea interioară sau exterioară, este esențială și utilă. Esențială deoarece are o contribuție semnificativă la confortul general. Aceasta ajută la păstrarea unei temperaturi constante în interiorul locuinței, indiferent de anotimp sau schimbările atmosferice. Utilă deoarece protejează sănătatea prin aportul pe care îl are la scăderea riscului de apariție a mucegaiului și igrasiei. Pe de altă parte, o izolare corectă înseamnă economisirea energiei, economisire care conduce la micșorarea valorilor facturilor. 

Cunoscând asemenea detalii, e firesc să-ți dorești să-ți izolezi locuința. Dacă te gândești s-o faci alegând izolația pardoselii casei, articolul îți prezintă 5 trucuri care  îți pot fi de folos în demersul tău.

Trucul 1: Termoizolează doar parterul

Termoizolația ajută la menținerea unei temperaturi constante în interiorul locuinței, împiedicând pătrunderea frigului sau a căldurii din exterior. De asemenea, împiedică pierderile de căldură. Tocmai de aceea, mulți sunt tentați să pornească de la ideea că termoizolarea întregii case este o decizie bună. Specialiștii afirmă că acest aspect este eronat. Aceștia ne sfătuiesc să termoizolăm doar parterul, la etaj operațiunea nemaifiind necesară.

Trucul 2: Alege corect tipul de material pentru izolația pardoselii casei

Există mai multe materiale pe piață care pot servi pentru izolația pardoselii. Totuși, experții susțin unanim că opțiunea pentru o termoizolație ireproșabilă este utilizarea polistirenului. Fie el expandat (EPS) sau extrudat (XPS), acesta te protejează de caniculă și, pe lângă termoizolare, reduce semnificativ zgomotele, izolând astfel încăperea inclusiv din punct de vedere fonic. Dacă vrei să îmbini prețul și calitatea, te poți opri la polistirenul expandat, cel extrudat fiind recomandat, mai degrabă, pentru locurile unde sunt încărcări mecanice extreme și un grad mare de umiditate. Polistirenul EPS (expandat) este ecologic, are un impact minim asupra mediului înconjurător și prezintă un risc redus pentru sănătatea locatarilor. Deloc întâmplător, este utilizat frecvent în medii precum: spitale, școli sau instituții publice. Poți alege între polistirenul expandat clasic, precum polistirenul expandat EPS 80+ sau, poți alege o variantă nouă a acestuia, Grafitat 80 – polistirenul grafitat. Despre polistirenul grafitat se spune că ar fi cu 20% mai eficient termic decât omologul său, datorită tehnologiilor de ultimă generație.

Trucul 3: Alege eficient grosimea materialului pentru izolația pardoselii casei

Izolația pardoselii casei implică inclusiv grosimea polistirenului utilizat. Pentru ca termoizolația să fie eficientă, se recomandă utilizarea unor plăci de polistiren cu o grosime mai mare de 3 centimetri. E important de reținut că, în cazurile în care sistemul de încălzire este dispus deasupra unor încăperi reci, creșterea grosimii stratului de polistiren este imperios necesară pentru o păstrare sigură a căldurii. Motivul? Grosimea influențează pierderile de căldură. 

Trucul 4: Investește fără pierderi

AdePlast îți pune la dispoziție un calculator online prin care, introducând suprafața dorită pentru termoizolație și grosimea materialului, poți vedea cu exactitate care este cantitatea de produs de care ai nevoie, evitând astfel investițiile inutile. 

 Trucul 5: Nu izola niciodată locuința din interior și din exterior

Experții nu recomandă izolarea interioara împreună cu cea exterioară. O dubla izolație va împiedica locuința “să respire”, creându-se astfel un mediu prielnic dezvoltării umidității și apariției mucegaiului.

 

SHARE

Cea mai bună OFERTĂ

Ai nevoie de materiale de construcții de cea mai bună calitate? Ai ajuns unde trebuie.

ADEPLAST

Cel mai important producator roman de materiale de construcţii cu patru platforme industriale, Adeplast este lider in tara, cu multiple recunoasteri in toata Europa.

Distribuitori

Distribuitori
Politica Cookie | Modifică preferințele privind COOKIE-urile
AdePlast © 2018. Toate drepturile sunt rezervate.