Sunt mulţi proprietari de case care preferă să-şi amenajeze o terasă în loc de acoperiş. Scopul unei astfel de alegeri este atât unul estetic, cât şi unul practic şi funcţional.

Terasa de pe casă

O casă terminată cu o terasă are un aspect plăcut, original şi special. Terasa de pe casă poate fi amenajată în foarte multe moduri. Se poate amenaja un loc de relaxare, de luat masa, se poate monta un acoperiş verde sau, pur şi simplu, poate rămâne un loc gol, care are rol doar în estetica generală a construcţiei, cu un potenţial viitor în amenajare. Alegerea unei terase în locul acoperişului presupune efectuarea unei bune izolații. Lipsa acoperişului înclinat elimină zona tampon dintre exterior şi interior. Astfel, tavanul camerelor situate la ultimul nivel al construcţiei este mult mai expus decât un tavan dublat de un acoperiş. Izolaţia terasei este foarte importantă atât pentru calitatea clădirii, cât şi pentru sănătatea celor care locuiesc acolo. Dacă izolaţia nu este bine efectuată, atunci clădirea va fi expusă riscului de infiltrare a apei, transferului de temperatură interior-exterior, cât şi pătrunderea zgomotelor din exterior.

Hidroizolaţia

Atunci când este vorba despre o terasă, hidroizolaţia joacă un rol foarte important. Cea mai mică fisură la acest nivel va genera infiltrarea apei, care va conduce la probleme la nivelul construcţiei. Pe o terasă se va monta şi un sistem de drenaj deasupra hidroizolaţiei, cu rolul de înlăturare a surplusului de apă, evitându-se astfel acumularea şi infiltrarea acesteia. Hidroizolaţia teraselor se execută cu membrană hidroizolantă. Aceasta este flexibilă şi acoperă toate fisurile. De asemenea, pe terasă se va aplica şi o hidroizolaţie bicomponentă flexibilă pusă sub materialul care îmbracă terasa, sau se va aplica hidroizolaţia bicomponenţă pe bază de ciment. Pentru izolarea teraselor se folosesc materiale flexibile la execuţie care au rolul de a permite dilatarea şi contractarea celorlalte straturi. Astfel, legătura dintre exteriorul şi interiorul casei va fi bine realizată şi nu va permite infiltrarea apei.

Termoizolaţia

Termoizolaţia teraselor are rolul de a preveni răcirea pereţilor în timpul iernii, de a împiedica formarea condensului şi de a nu permite încălzirea excesivă la ultimului nivel pe timpul verii. Termoizolaţia terasei unei clădiri, ca şi a oricărei părţi expuse, se realizează folosind polistiren extrudat sau expandat, plăci care ar trebui să aibă o grosime între 10 şi 20 centimetri.

Izolaţia fonică

Pătrunderea zgomotelor din exterior, poate deranja confortul dintr-o casă. Prin aplicarea termo şi hidroizolaţiei se aplică şi o barieră fonică pentru terasă, însă se poate suplimenta acestă protecţie prin folosirea vatei de sticlă, a bureţilor fonoabsorbanţi sau a plăcilor de plută. Aceste materiale vor fi aplicate pe partea de interior, între terasă şi plafonul ultimului etaj.

 

SHARE

Cea mai bună OFERTĂ

Ai nevoie de materiale de construcții de cea mai bună calitate? Ai ajuns unde trebuie.

ADEPLAST

Cel mai important producator roman de materiale de construcţii cu patru platforme industriale, Adeplast este lider in tara, cu multiple recunoasteri in toata Europa.

Distribuitori

Distribuitori
Politica Cookie | Modifică preferințele privind COOKIE-urile
AdePlast © 2018. Toate drepturile sunt rezervate.