Când ne gândim la izolația acoperișurilor blocurilor, ne referim la modul în care acoperișul este protejat, în special împotriva apei. Este foarte important ca apa să nu ajungă să se infiltreze în acoperiș pentru că de acolo se poate duce spre apartamentele de la ultimele etaje, poate ajuta la apariția mucegaiului și, în timp, duce la crăpături.

Izolații de acoperiș de bloc nou

Pentru că apa este un dușman atât de temut pentru orice clădire fie ea nouă sau veche, se impun măsuri încă de la realizarea blocului pentru prevenirea complicațiilor după perioade de timp.

În general, se lucrează la acoperiș în sensul hidroizolației blocului. Așadar, se vor folosi membrane bituminoase. Este de preferat ca blocul să fie nou, pentru că astfel sunt folosite cele mai noi materiale și există riscuri foarte mici ca acoperișul să aibă scurgeri. În trecut se folosea smoala pe post de hidroizolant, însă astăzi nu se mai folosește un astfel de material pentru că este greu de pus, ajunge să fie poate și mai costisitor și este mai ineficient.

Ce ne facem, însă, dacă acoperișul blocului este unul vechi? În acest caz există mai multe variabile de care trebuie să ținem cont înainte de începerea unei lucrări de reabilitare: cum se realizează plata, ce firmă va fi contractată, care vor fi avantajele unui acoperiș nou.

Izolații acoperiș bloc vechi

Probabil ai căutat măcar o dată cum se realizează izolarea acoperișului de la bloc, însă nu ai găsit tocmai răspunsuri pertinente. Află că apa deteriorează foarte mult zonele în care se infiltrează, iar la blocurile vechi această problemă persistă. Din păcate, toți locatarii au de suferit din cauza unui acoperiș stricat, pentru că apa erodează, poate pătrunde până la instalațiile electrice și poate crea daune serioase, ajungându-se chiar la izbucnirea unui incendiu.

Odată stabilită firma care va repara acoperișul, aceasta va verifica starea acestuia, suprafețele și zonele cu probleme.

Acoperișul trebuie curățat și pregătit pentru etapa reparatorie. Suprafețele sale sunt atent curățate și corectate, iar toate conductele, bordurile, rosturile, ventilația vor fi examinate. În urma examinărilor, se pot observa probleme mai mari, chiar găuri în acoperiș; ele se pot repara doar cu mortar și ciment. Vechea izolație trebuie și ea îndepărtată pentru ca cea nouă să aibă o aderență mare. Materialele folosite pentru izolația acoperișului au evoluat de-a lungul timpului. De regulă, materialele sunt alese de către cel care repară acoperișul ținând cont de calitatea, cantitatea și caracteristicile lor. Dintre materialele cele mai folosite se numără: membranele bituminoase, membranele cu protecție minerală, membranele compozite, membranele antirădăcină, membranele autoadezive, membranele cu fibră de sticlă sau cele cu poliester.

Iată care sunt etapele ce trebuie parcurse pentru a reface izolarea acoperișului blocului:

- se îndepărtează vechea izolare a acoperișului până la cele mai mici detalii pentru o adeziune bună a noului mecanism de protejare a acoperișului;

- se dă acoperișul cu amorsă și se repară locurile unde sunt necesități mari;

- se fac reparații prin sudură la cald, aici incluzând și reparații la atice sau borduri;

- se face etanșarea la aerisiri sau acolo unde au apărut scurgeri.

Iată care sunt etapele ce trebuie parcurse pentru a reconstrui izolarea acoperișului blocului:

- se curăță foarte bine acoperișul;

- acoperișul trebuie să fie perfect uscat;

- se va da cu amorsă, o soluție aplicată la rece, cu peria, într-un strat de aceeași grosime;

- se întind rulourile de material și se poziționează corect;

- rulourile nu trebuie să aibă probleme (găuri, tăieturi) deoarece pe acolo se va infiltra apa în viitor;

- se lipesc la cald membranele bituminoase cu mistriile.

Izolația de pe blocuri are nevoie de următoarele scule necesare: mături, razuri, perii, o arzătoare cu flăcări, un cutter special pentru a tăia rulourile, dar și mistrii pentru lipirea benzilor. În mare, prețurile sunt accesibile pentru o astfel de lucrare, mai ales pentru că toți locatarii ar trebui să contribuie. Există destule firme care aduc materialele, dar au și specialiștii care se ocupă de tot ce înseamnă refacerea totală a unui acoperiș. Un astfel de proiect este de durată și se execută rapid și curat. Astfel de lucrări se vor realiza în perioade calde, pentru a nu exista riscul infiltrării apei în timpul procesului de izolare.

 

SHARE

Cea mai bună OFERTĂ

Ai nevoie de materiale de construcții de cea mai bună calitate? Ai ajuns unde trebuie.

ADEPLAST

Cel mai important producator roman de materiale de construcţii cu patru platforme industriale, Adeplast este lider in tara, cu multiple recunoasteri in toata Europa.

Distribuitori

Distribuitori
Politica Cookie | Modifică preferințele privind COOKIE-urile
AdePlast © 2018. Toate drepturile sunt rezervate.