Membrana bituminoasă este unul dintre cele mai cunoscute materiale de construcții folosite pentru hidroizolarea clădirilor. Acest material este confecționat din bitum, armat cu fibră de sticlă sau polistiren, iar pe deasupra beneficiază de diferite finisaje la alegerea proprietarului sau a constructorului. Principalul element care stă la baza compoziției membranei bituminoase, anume bitumul, este renumit pentru rezistența sa la temperaturi foarte ridicate, ceea ce îl face o alegere excelentă. Dacă vreți să vă documentați cu privire la membranele bituminoase, la avantajele folosirii lor și a cum le puteți folosi, acest articol este ideal.

Avantaje membrana bituminoasă – rezistența îndelungată

În prezent, puteți opta pentru membrane bituminoase care sunt autoadezive. Acestea reprezintă cea mai bună variantă pentru hidroizolarea pereților care sunt acoperiți cu polistiren. Folosirea unui polistiren calitativ, cum este polistirenul expandat EPS 80+ din gama noastră, va contribui la o mai bună aderare a membranei bituminoase. Acele membrane bituminoase care dispun de avantajul de a se lipi fără flacără pot adera și pe alte materiale, nu doar pe polistiren. Dintre acestea, cele mai des întâlnite sunt lemnul, betonul sau metalul.

Avantaje membrana bituminoasă – hidroizolație eficientă

Folosirea membranei bituminoase vă va aduce avantajul de a beneficia de o hidroizolație perfectă. Prevenirea infiltrațiilor de apă în unele părți esențiale din componența unei case, cum ar fi fundația, acoperișul, terasa sau subsolul este extrem de importantă pentru buna rezistență în timp a construcției, pentru a nu se permite accesul umezelii și pentru a se minimiza riscul apariției mucegaiului.

Membrana bituminoasă – recomandări de folosire

Dacă v-ați hotărât să apelați la membrana bituminoasă, în continuare veți vedea două recomandări cu privire la informațiile pe care trebuie să le știți înainte de utilizarea acestui material de construcție.

• Apelarea la niște specialiști – montarea membranei bituminoase pentru hidroizolație este un proces complex. În primul rând, aceasta necesită un montaj în două straturi, indiferent dacă se montează cu flacără sau este autoadezivă. Pentru ambele variante sunt necesare echipamente speciale cum ar fi uscătorul industrial, echipament dotat cu flacără, precum și echipament de protecție pentru persoana care face hidroizolația. Având în vedere faptul că hidroizolația se află la bază, este foarte important ca aceasta să fie executată perfect astfel încât orice se adaugă deasupra( fațadă, tencuială, diferite materiale etc., să nu fie afectat. Pentru un efect inedit pentru tencuiala ce va finaliza proiectul, o alegere excelentă este tencuiala decorativă Sauber Dekor.

• Materialele necesare – chiar dacă vreți să folosiți membrana bituminoasă pentru hidroizolație, este bine să știți de la început că veți avea nevoie de mai multe materiale de construcție, ceea ce poate spori costurile. Printre materialele necesare se numără amorsa, folia PVC, o barieră de vapori, etc.

 

SHARE

Cea mai bună OFERTĂ

Ai nevoie de materiale de construcții de cea mai bună calitate? Ai ajuns unde trebuie.

ADEPLAST

Cel mai important producator roman de materiale de construcţii cu patru platforme industriale, Adeplast este lider in tara, cu multiple recunoasteri in toata Europa.

Distribuitori

Distribuitori
AdePlast © 2018. Toate drepturile sunt rezervate.