Izolarea termică reprezintă o verigă vitală atunci când vine vorba de construcția unei case. Fie că ne referim la izolarea termică interioară (a pardoselii) sau exterioară (a acoperișului), toate au în comun același lucru: folosirea polistirenului, acesta fiind cunoscut pentru capacitățile sale termoizolatoare. Polistirenul este de două tipuri: expandat și extrudat. În acest articol vor fi prezentate caracteristicile  fiecarui tip de polistiren și la ce poate fi folosit.

Polistirenul expandat

Polistirenul expandat este recomandat pentru izolarea clădirilor unde este necesar să existe o permeabilitate la vapori și rezistențe mecanice mari (spații interioare). Acest tip de polistiren se găsește sub forma unor panouri care pot fi de grosimi diferite, de la 1 cm până la 20 de cm și, după cum am mai spus, este folosit de obicei pentru izolările exterioare, dar și la izolarea mansardelor. Pentru placarea fațadelor se recomandă utilizarea polistirenului expandat de minim 10 cm. Este bine de știut faptul că polistirenul expandat nu întărește structura de rezistență a casei, dar nici nu îngreunează fațada (după cum susțin mulți), greutatea acestuia fiind redusă. Mai mult decât atât, polistirenul expandat este potrivit și pentru zonele unde umiditatea este ridicată, acesta neputând fi afectat de mucegai sau diferite bacterii.

Polistirenul extrudat

Polistirenul extrudat este cunoscut pentru avantajele sale precum fiabilitate și rezistență mecanică mult mai mare decât în cazul polistirenului expandat. Datorită impermeabilității sale, polistirenul extrudat este recomandat pentru mediile umede precum fundații sau terase. Mai mult decât atât, polistirenul extrudat suportă cu succes condițiile de îngheț datorită rezistenței la umezeală, a durabilității și elasticității acestuia. În comparație cu polistirenul expandat, cel extrudat este mult mai rezistent la agenți chimici precum acizi, alcool sau apă sărată. Polistirenul extrudat face față și razelor solare, fără a-și pierde din capacitățile sale termoizolante. Polistirenul extrudat poate fi folosit și la interior pentru izolarea pardoselilor supuse unui trafic intens.

În concluzie, când vine vorba de placarea casei tale, ar trebui să iei în seamă ambele tipuri de polistiren deoarece acestea se completează, nu se exclud. Cu alte cuvinte, dacă folosești polistirenul expandat nu înseamnă că polistirenul extrudat nu își mai are locul în izolarea casei tale.

 

SHARE

Cea mai bună OFERTĂ

Ai nevoie de materiale de construcții de cea mai bună calitate? Ai ajuns unde trebuie.

ADEPLAST

Cel mai important producator roman de materiale de construcţii cu patru platforme industriale, Adeplast este lider in tara, cu multiple recunoasteri in toata Europa.

Distribuitori

Distribuitori
AdePlast © 2018. Toate drepturile sunt rezervate.