Izolarea termică reprezintă un factor relevant pentru confortul locuinței tale. Fie că alegi izolarea exterioară sau interioară a casei tale, a acoperișului sau a pardoselii, vei descoperi mai multe tipuri de materiale izolatoare.

Polistirenul expandat și polistirenul extrudat sunt două dintre materialele utilizate cel mai des pentru izolații. Tot pentru izolarea termică și pentru conservarea energiei locuinței tale, poți utiliza și vopseaua termoizolantă cu nano particule pentru exterior și pentru interior.

Vom detalia utilitatea polistirenului expandat, precum și extrudat pentru a te ajuta să înțelegi diferențele dintre aceste două materiale folosite în izolarea clădirilor. Fiecare este recomandat în situații diferite, astfel că înainte de a alege unul dintre cele două este bine să te informezi pentru a te asigura că modul în care se realizează izolarea casei e cel potrivit.

Polistirenul expandat

Dacă ești într-o perioadă de renovări sau ai un proiect nou de construcție, îți recomandăm utilizarea polistirenului expandat pentru izolarea clădirii. Acest material se utilizează cel mai mult pentru construcțiile noi și renovări, mai ales pentru partea exterioară sau pentru  mansardă. Foarte important în momentul în care optați pentru polistiren expandat este să țineți cont de calitate. Chiar dacă te poate costa ceva în plus, recomandăm termoizolarea fațadelor cu plăci de polistiren cu grosimea de minim 10 cm. Cu cât placa are o grosime mai mare, cu atât vei salva mai multă energie, ceea ce înseamnă că vei avea cheltuieli mult mai mici pe termen lung. Lucrează cu profesioniști care vor ști ce să te îndemne să faci, deoarece un alt factor important atunci când alegi tipul de polistiren expandat cu care vei izola o clădire este și valoarea conductivității termice, care poate să difere de la o grosime la alta.

De asemenea, dacă o clădire pe care dorești să o izolezi este localizată într-o zonă cu un grad de umezeală ridicat, specialiștii recomandă din nou utilizarea polistirenului expandat. Mai ales dacă alegi să îl montezi la exterior, acesta nu permite apariția mucegaiului datorită proprietăților sale.

Polistirenul extrudat

Polistirenul extrudat este preferat pentru fiabilitatea sa și pentru gradul mare de rezistență la efectele distructive ale naturii. Tocmai de aceea, dacă dorești izolarea unei porțiuni localizate într-o zonă supusă traficului, este bine să alegi acest material. Duritatea și rezistența mecanică a polistirenului extrudat îl face un material de izolare ideal pentru pardoseli. În plus, polistirenul extrudat are și rezistență ridicată la transfer termic atunci când scade temperatura.

Polistirenul extrudat este și un material impermeabil, de aceea este bine să fie utilizat în medii deosebit de umede, cum ar fi fundațiile, soclurile sau  terasele inversate.

Un alt factor important de care trebuie ținut cont este acela că polistirenul extrudat nu își schimbă proprietățile atunci când este expus la soare, fiind un material deosebit de rezistent.

Calitatea, cea mai importantă caracteristică pentru materialele izolatoare

Izolarea locuinței tale este un proces care, cu cât este făcut mai corect și cu materiale de calitate superior calitative, cu atât îți va aduce mai multe beneficii. Atunci când optezi pentru materialul cu care vei izola, consideră că faci o investiție și nu te uita la câțiva bani în plus, deoarece cu materiale foarte bune vei reuși să economisești pe termen lung.

 

SHARE

Cea mai bună OFERTĂ

Ai nevoie de materiale de construcții de cea mai bună calitate? Ai ajuns unde trebuie.

ADEPLAST

Cel mai important producator roman de materiale de construcţii cu patru platforme industriale, Adeplast este lider in tara, cu multiple recunoasteri in toata Europa.

Distribuitori

Distribuitori
Politica Cookie | Modifică preferințele privind COOKIE-urile
AdePlast © 2018. Toate drepturile sunt rezervate.