Procesul de ignifugare face parte din măsurile de siguranţă în faţa incediilor. Este o măsură care se aplică obligatoriu, fiecare clădire necesitând protecţie în faţa flăcărilor. Ignifugarea poate face diferenţa dintre viaţă şi moarte.

Protejarea în faţa focului

Prin sporirea rezistenţei unei clădiri în faţa incendiilor, nu se elimină riscul arderii, însă se încetineşte semnificativ timpul de propagare al flăcărilor, fapt ce asigură o evacuare mai rapidă a celor prinşi în clădire și există şansa de a se interveni pentru stingerea flăcărilor, fără ca acestea să fi provocat daune foarte mari.

Materialele izolante

În mod normal, toate materialele izolante prezintă un grad mare de izolaţie în faţa focului. Însă pentru o mai mare siguranţă, se pot achiziţiona materiale izolante cărora li s-a aplicat un plus de protecţie, prin anumite procedee chimice. Există tipuri de bureţi de antifonare care deţin un grad suplimentar de protecţie indicaţi în cazul acestui tip de izolaţie. Alegerea unor materiale izolante cu grad mare de ignifugare este necesară.

Ignifugarea

Ignifugarea se aplică lemnului şi materialelor textile. Este procedeul prin intermediul căruia se sporeşte nivelul de rezistenţă la ardere al acestor materiale folosite în construirea şi amenajarea unei case. Construcţiile făcute preponderent din lemn, presupun aplicarea obligatorie a ignifugării. 

Cum se aplică ignifugarea

Acest proces se realizează prin imersie, pulverizare sau pensulare. Imersia reprezintă scufundarea plăcilor respective de lemn sau a altor materiale, în substanţele aferente acestui procedeu, fiind cea mai eficientă metodă. Această procedură se poate aplica pieselor neasamblate, lemnul folosit în construirea unei case având aplicat deja acest proces.

Metodele de suprafaţă, pulverizarea şi pensularea, sunt mai uşor de aplicat şi pot fi folosite pe piese deja asamblate, pornind de la părţi din structura casei, piese mari de mobilier, draperii sau alte accesorii de dimensiuni mari, care se pot afla într-o cale de propagare a flăcărilor.

Podul

Prima încăpere aflată sub acoperiş este podul. Este o zonă neglijată, atâta timp cât nu este foarte bine amenajată. Podul reprezintă un loc de depozitare, de cele mai multe ori nu foarte bine ventilat, o posibilă sursă de incendiu sau o cale de extindere a flăcărilor. Din acest motiv este indicat ca procesul de ignifugare să se aplice şi asupra acestei părţi a casei, chiar într-un mod mult mai conştiincios şi repetat. Ignifugarea podului şi a acoprişului este o etapă foarte importantă în procesul de asigurare al casei în faţa flăcărilor.

 

SHARE

Cea mai bună OFERTĂ

Ai nevoie de materiale de construcții de cea mai bună calitate? Ai ajuns unde trebuie.

ADEPLAST

Cel mai important producator roman de materiale de construcţii cu patru platforme industriale, Adeplast este lider in tara, cu multiple recunoasteri in toata Europa.

Distribuitori

Distribuitori
Politica Cookie | Modifică preferințele privind COOKIE-urile
AdePlast © 2018. Toate drepturile sunt rezervate.