Chiar dacă se numește tencuială decorativă, proprietățile acesteia sunt numeroase. Pe lângă faptul că acest material conferă un design plăcut și îngrijit casei tale, pereții vor fi protejați. 

Cum alegi tencuiala decorativă potrivită pentru clădirea ta

Tencuiala decorativă trebuie aplicată numai pe suprafețe care permit ca acest proces să fie unul corect făcut, astfel încât tencuiala să își îndeplinească atât rolul de design, cât și pe cel de protecție. Trebuie subliniat faptul că tencuiala decorativă conferă suprafeței rezistență la zgâriere, lovire, intemperii și trebuie aplicată numai pe suprafețe minerale. Gama noastră de tencuieli decorative este disponibilă în  diferite nuanțe și diferite texturi, acest lucru ajutând la personalizarea pereților tăi după bunul plac.

Acest produs nu se poate aplica pe straturi de vopsea, de ulei sau pe suporturi ce conțin humă, caracteristici de care trebuie să ții cont atunci când alegi tencuiala decorativă. Produsul se aplică numai pe suprafețe plane, curate și rezistente.

Cum se aplică tencuiala decorativă

Fie că este vorba despre vopsea de interior sau de exterior sau de o tencuială decorativă, metodele de aplicare diferă de la un caz la altul. Tocmai de aceea, trebuie să consulți fișa tehnică a fiecărui produs, astfel încât să te asiguri de faptul că lucrarea este desfășurată în cele mai bune condiții pentru rezultate cât mai eficiente.

În momentul aplicării tencuielii decorative, trebuie ținut cont de câteva sfaturi foarte importante. Relevant este faptul că tencuiala decorativă nu se aplică în condiții de raze solare directe sau când temperatura trece de 30 grade Celsius. De asemenea, nu se poate aplica atunci când condițiile meteo sunt nefavorabile: când e vânt sau dacă plouă. Specialiștii ne îndrumă să aplicăm produsul în intervalul orar 5:00 – 11:00 dimineața, iar vara numai după ora 17:00, în condiții meteorologice favorabile.

Tencuiala decorativă se aplică în strat subțire, cu gletieră de oțel inoxidabil. , iar structurarea suprafeței proaspăt trase se face cu gletieră de material plastic. Dacă vei lucra cu un adevărat meseriaș în domeniu, acesta cu siguranță va ști să aplice produsul, însă e bine ca și tu să ai habar astfel încât să poți superviza lucrarea. Structura zgâriată se obține cu diverse mișcări, vertical, orizontale, circulare etc. Surplusul de material trebuie îndepărtat constant și nu trebuie insistant foarte mult pe o porțiune deoarece poate căpăta o nuanță nedorită de gri.

Tencuiala decorativă nu e un moft

Tencuiala decorativă îndeplinește rolul de protecție a suprafețelor, fiind un produs recomandat pentru cei care renovează sau construiesc. Pereții, fie că vorbim despre cei interiori sau exteriori, sunt suprafețe extrem de expuse, astfel că suplimentarea protejării acestora cu materiale de calitate este o necesitate și o investiție durabilă.

 

SHARE

Cea mai bună OFERTĂ

Ai nevoie de materiale de construcții de cea mai bună calitate? Ai ajuns unde trebuie.

ADEPLAST

Cel mai important producator roman de materiale de construcţii cu patru platforme industriale, Adeplast este lider in tara, cu multiple recunoasteri in toata Europa.

Distribuitori

Distribuitori
AdePlast © 2018. Toate drepturile sunt rezervate.