Termoizolaţia unei clădiri are rolul de a împiedica transferul termic atât din interiorul casei spre exterior, cât  şi invers. O izolaţie termică realizată corect, va împiedica pierderea căldurii din casă pe timpul iernii, şi se va proteja răcoarea casei în faţa căldurii pe timpul verii.

Termoizolaţia casei trebuie realizată de către specialişti, cu materiale de bună calitate, acest aspecte ale izolaţiei fiind extrem de importante. O izolaţie termică bine făcută va oferi confort celor care vor locui în casă atât vara cât şi iarna, iar costurile facturilor vor fi echilibrate având în vedere faptul că pierderile de căldură vor fi diminuate. Înainte de a demara procesul de montare al izolaţiei casei trebuie luaţi în calcul anumiţi factori. Contează foarte mult dacă izolaţia va fi aplicată unei case noi, în construcţie, sau dacă procesul se va realiza unei case vechi ce necesită restaurare. În cazul unei clădiri mai vechi, atunci ar trebui efectuate toate schimbările necesare unei izolaţii bune. Căldura unei clădiri nu se pierde doar prin pereţi, ci şi prin tâmplăriile ferestrelor şi uşilor, prin fundaţie şi acoperiș. O echipă de specialişti va analiza starea casei şi va constata ce modificări  se impun întregii case pentru ca izolaţia termică să fie eficientă.

Un alt aspect important de care trebuie ţinut cont este zona în care se află poziţionată casa.  Dacă  este o zonă cu umiditate crescută şi temperaturi foarte mici, atunci echipa de specialişti va alege tipul de izolaţie potrivit pentru a spori eficienţa lucrării. Suprafaţa ocupată de o clădire este şi ea importantă în momentul realizării termoizolaţiei.

Materialele folosite pentru izolaţia casei sunt: polistirenul expandat, polistirenul expandat grafitat, polistirenul extrudat, vata bazaltică, folia de aluminiu, folie de polietilenă, la care se adaugă dibluri, colţare, coturi şi adezivii speciali.

 

Polistirenul se alege în funcţie de grosime, aceasta fiind responsabilă de coeficientul de transfer termic. Acest material izolator este rezistent la tracţiune, la încovoiere şi compresie.

Vata bazaltică este un material mai scump, fiind naturală. Avantajele acesteia sunt că nu opune rezistenţă, permiţând casei să respire şi nu arde.

După ce s-a montat materialul izolator, acesta trebuie acoperit cu folii de aluminiu sau polietilenă, creându-se astfel o barieră termică.

Tipul de material izolator se alege  în funcţie de nivelul la care se efectuează izolaţia, precum şi de bugetul fiecăruia. Putem spune că materialele de calitate au rolul de a vă ajuta să realizaţi o lucrare perfectă.

 

SHARE

Cea mai bună OFERTĂ

Ai nevoie de materiale de construcții de cea mai bună calitate? Ai ajuns unde trebuie.

ADEPLAST

Cel mai important producator roman de materiale de construcţii cu patru platforme industriale, Adeplast este lider in tara, cu multiple recunoasteri in toata Europa.

Distribuitori

Distribuitori
Politica Cookie | Modifică preferințele privind COOKIE-urile
AdePlast © 2018. Toate drepturile sunt rezervate.