Mortarul este unul dintre cele mai folosite materiale în domeniul construcțiilor. Articolul prezintă 3 categorii de mortare pe care le poți folosi în 3 situații diferite: mortarele de tencuială și zidărie, mortarele pentru reparații și restaurare și adezivii.

Mortarele de tencuială și zidărie

Această categorie de mortare este cea mai utilizată în construcția unei case. Mortarul este necesar pentru fixarea cărămizilor sau a BCA-ului și ulterior pentru realizarea tencuielii. Adeplast  îți pune la dispoziție diverse tipuri de mortare, de la cel pentru cărămizi, până la cel pentru BCA sau chiar cărămizi de sticlă. Este important să alegi mortarul potrivit dacă vrei ca rezultatul final să fie cel dorit. Toate produsele noastre din această categorie au o rezistență ridicată și o prelucrare ușoară.

 

În ceea ce privește mortarul de tencuială, putem alege între:
• Mortar clasic, care poate fi folosită atât la interior, cât și la exterior
• Mortar de tencuială anti-igrasie
• MT 100 Seismo cu o rezistență la compresiune ridicată și o rezistență la intemperii îndelungată
• Mortar special pentru tencuielile interioare sau exterioare
• AMC-50, strop de ciment, un mortar pentru amorsare și realizare punte de aderență pe suporturi minerale, BCA, beton, cărămidă, etc.

La Adeplast poți comanda exact cantitatea de care ai nevoie, evitând în acest fel risipa de materiale. Dacă nu știi exact de ce cantitate de mortar ai nevoie, o poți calcula cu ajutorul calculatorului pus la dispoziție pe site.

Mortare pentru reparații și restaurare

În cazul în care vrei să repari sau să restaurezi un monument istoric, ai nevoie de niște produse speciale. Vorbim în primul rând de un grund de impregnare sau impermeabilizare care este de fapt o amorsă pe bază de lianți sintetici pentru aplicare pe suprafețe minerale, ce poate fi folosită în combinație cu mortarul Renowa Spritz. În funcție de problema care trebuie reparată, există mai multe tipuri de mortare, cum ar fi: Renowa Soclu NHL (mortar tencuială de asanare), Renowa Tencuială NHL (tencuială – var hidraulic), Renowa Tinci NHL (mortar de tinci), Renowa Kalkputz (tencuială pe bază de var cu fibre) sau Renowa Kalkfinish (tinci elastic pe bază de var).

Adezivii

Adezivii fac parte tot din categoria mortarelor. Adezivii sunt folositori în situația în care dorim să izolăm locuința, pe interior sau exterior, sau în momentul în care vrem să placăm anumite spații, cum ar fi baia sau bucătăria. Și în această situație, cei de la Adeplast îți pun la dispoziție o gamă variată de adezivi din care îl poți alege pe cel mai bun pentru nevoile tale. Spre exemplu, poți opta pentru AF11 + Porzellano pentru situația în care ai nevoie de un adeziv pentru plăci porțelanate, în spații umede sau uscate, AFX – 17 cu Porus X este potrivit pentru placările ceramice cu gresie și faianță, piatră naturală, clincher sau marmură, iar dacă ai nevoie de un adeziv pentru piatră naturală sau cărămidă ornamentală poți folosi fără niciun fel de problemă mortarul FS-57. Acestea sunt doar câteva dintre cele mai folosite mortare din această categorie. 

Alege și tu materialele marca Adeplast și asigură-te că locuința ta va fi una rezistentă mulți ani de acum înainte! 


SHARE

Cea mai bună OFERTĂ

Ai nevoie de materiale de construcții de cea mai bună calitate? Ai ajuns unde trebuie.

ADEPLAST

Cel mai important producator roman de materiale de construcţii cu patru platforme industriale, Adeplast este lider in tara, cu multiple recunoasteri in toata Europa.

Distribuitori

Distribuitori
AdePlast © 2018. Toate drepturile sunt rezervate.