Atunci când te gândești la izolarea locuinței, vata minerală bazaltică este o opțiune pe care merită să o iei în calcul. Este un material foarte căutat în ultimii ani care are durabilitate în timp și va veni cu multe avantaje pe parcurs.

Vata minerală bazaltică poate fi utilizată în mai multe situații și pentru mai multe tipuri de izolări. Poate fi utilizată pentru izolarea fațadelor, a tavanelor sau pentru fațade ventilate. 

Vată minerală bazaltică pentru izolarea fațadei

Acest tip de vată se folosește pentru izolarea pereților exteriori sau a pereților despărțitori. De asemenea, dacă vrei să îți izolezi podelele situate deasupra garajelor, a pasajelor sau a subsolurilor, poți apela fără grijă la acest material. Unul dintre principalele avantaje ale vatei minerale bazaltice de acest tip este rezistența la foc, ceea ce o recomandă și pentru izolarea de incendiu a mansardelor.

Vata minerală bazaltică pentru izolarea tavanelor

Pentru izolarea tavanelor garajelor, a pasajelor sau a subsolurilor există un produs special, și anume plăci întărite din vată minerală pentru izolare termică, acustică și de incendiu a clădirilor interne și externe. Cu un material de calitate te asiguri de faptul că lucrarea ta va fi la standardele dorite, iar în aceste zone supuse umezelii și altor factori dăunători, e recomandat să lucrezi numai cu materiale de construcție de calitate superioară.

Vata minerală bazaltică pentru fațadă ventilată

Pentru fațadele ventilate există un tip special de vată minerală bazaltică, produs chiar pentru acest tip de izolații. Se aplică pe fațade izolate prin metoda uscată la lumină, pe pereți exteriori cu înveliș din piatră sau din sticlă, pereți despărțitori, pereți cortină sau pereții cavității. În această categorie intră mai multe tipuri de plăci, una dintre acestea pe care merită să le iei în calcul când vrei să izolezi astfel de fațade fiind și plăcile din vată minerală cu fibră de sticlă neagră rezistentă la vânt.

De ce să utilizezi vata minerală bazaltică?

Vata minerală bazaltică este un produs care te poate ajuta pe termen lung. Dacă alegi un produs de calitate și înțelegi importanța izolării clădirii, vei vedea că în viitor vor apărea avantajele: economie la energie, vei trăi într-un spațiu cu climat sănătos, vei avea siguranța că locuiești într-o casă protejată în fața incendiilor și multe alte avantaje.

Informează-te înainte de a face alegerea tipului de vată minerală bazaltică cu care vrei să lucrezi, astfel încât acesta să se potrivească cu zona și suprafața pe care dorești să o aplici, având astfel rezultatele cele mai bune.

 

SHARE

Cea mai bună OFERTĂ

Ai nevoie de materiale de construcții de cea mai bună calitate? Ai ajuns unde trebuie.

ADEPLAST

Cel mai important producator roman de materiale de construcţii cu patru platforme industriale, Adeplast este lider in tara, cu multiple recunoasteri in toata Europa.

Distribuitori

Distribuitori
AdePlast © 2018. Toate drepturile sunt rezervate.