Uneori vrem să schimbăm atmosfera din locuință și, de cele mai multe ori, schimbarea culorii pereților poate schimba în întregime aspectul încăperii tale. Majoritatea oamenilor își aleg vopseaua pentru interior în funcție de culoare și preț și ajung peste o perioadă scurtă de timp să se întrebe de ce și-a pierdut din rezistență și de ce nu o mai pot curăța cu o cârpă simplă fără să se ia un strat întreg de vopsea. Greșeala nu constă în folosirea unei cârpe nepotrivite pentru ștergerea peretelui, ci în alegerea unei vopsele care nu a fost concepută pentru destinația încăperii în care a fost folosită. Puțini oameni știu că vopseaua pentru interior se împarte în mai multe clase de lavabilitate, iar cunoașterea acestor clase te poate ajuta să iei cea mai bună decizie pentru fiecare încăpere în parte.

Vopseaua potrivită pentru living și dormitor

Inevitabil, pereții din living sau dormitor se murdăresc. Oricât de mult ai încerca să îi protejezi, te vei confrunta cu situații în care pui mâna murdară pe ei sau lovești superficial peretele cu un obiect și apare o mică zgârietură. Dormitoarele copiilor sunt o adevărată provocare deoarece pereții se transofrmă în foi de desen. În acest caz, vopseaua ar trebui să facă parte din clasa 1, 2 sau 3 de lavabilitate, ca să te asiguri că o poți curăța fără niciun fel de problemă.

Vopseaua potrivită pentru baie și bucătărie

Baia și bucătăria sunt două spații care se murdăresc frecvent și au un nivel mare de umiditate, motiv pentru care vopseaua lavabilă trebuie să fie una rezistentă, care să își păstreze calitățile și aspectul o perioadă lungă de timp. În acest sens, se recomandă vopseaua din clasa 1 sau 2 de lavabilitate, care rezistă excelent la curățările repetate chiar și cu anumite soluții. O altă variantă ar fi vopseaua superlavabilă pentru interior cu efect antibacterian Aeria, dacă vrei ca baia sau bucătăria ta să fie protejate împotriva bacteriilor, sau Aeria Silikat, vopsea lavabilă silicată cu o permeabilitate crescută la vaporii de apă, rezistență la murdărie, fungi și mucegai. 

Vopseaua potrivită pentru spațiile mai puțin folosite

În spații mai ascunse și mai puțin folosite, cum ar fi cămara, poți folosi și vopsea dintr-o clasă de lavabilitate 4 sau 5. Vopseaua lavabilă din clasele 4-5 sunt mai mult o opțiune pentru cei care nu vor să investească prea mulți bani în renovarea unui anumit spațiu.

După cum poți observa, atunci când vine vorba de vopsea lavabilă, trebuie să știi să o alegi pe cea mai bună pentru a te bucura de rezultate. Noi îți punem la dispoziție o gamă variată de vopsele pentru interior de cea mai bună calitate, cu diverse caracteristici, cum ar fi vopsele antibacteriene, silicate, mate, speciale pentru baie și bucătărie, cu Porus X sau hidrofobe, pentru toate nevoile și toate tipurile de spații. Important este să știi care sunt nevoile tale și să alegi vopseaua lavabilă care se potrivește perfect destinației spațiului pe care vrei să îl reamenajezi. Indiferent de ce vopsea alegi, te vei bucura de pereți curați, iar vopseaua va rezista mulți ani de acum înainte, chiar și la zeci de spălări sau curățări ale pereților!

 

 

SHARE

Cea mai bună OFERTĂ

Ai nevoie de materiale de construcții de cea mai bună calitate? Ai ajuns unde trebuie.

ADEPLAST

Cel mai important producator roman de materiale de construcţii cu patru platforme industriale, Adeplast este lider in tara, cu multiple recunoasteri in toata Europa.

Distribuitori

Distribuitori
Politica Cookie | Modifică preferințele privind COOKIE-urile
AdePlast © 2018. Toate drepturile sunt rezervate.